OTEVÍRACÍ DOBA FESTIVALU

Čtvrtek: 4. 4. 2019 od 14:00 do 22:00

Pátek:   5. 4. 2019 od 11:00 do 22:00

Sobota: 6. 4. 2019 od 11:00 do 22:00

Na akce spojené s festivalem je zákaz vstupu se psy!

Navštivte fascinující historický objekt Invalidovny v Karlíně.

Setkejte se s porotci a soutěžícími TV show MasterChef Česko (Kašpárek, Punčochář, Forejt,…)

Spojte gastronomické zážitky s výbornou hudbou.

Ochutnejte speciality z restaurací a bister z Prahy, Čech, Moravy, Slezska i celého světa.

 

Co na vás čeká? 

  • hmyzí delikatesy, hlemýždi
  • pečení pštrosi na rožni
  • vyzrálé hovězí, steaky, burgery
  • poctivá česká a moravská kuchyně
  • ústřice, ryby a mořské plody
  • foie gras a další speciality z kachen a hus
  • farmářské a regionální produkty
  • čokolády, pralinky, donuty a další sladkosti
  • vegetariánské, raw a bezlepkové speciality
  • destiláty, tuzemská i zahraniční vína, pravé šampaňské
  • pivo z velkých pivovarů i minipivovarů
  • lanýže z Banátu
  • vaření na pódiu s nejlepšími českými kuchaři
  • program pro děti i dospělé
  • jazz, blues, latina a další hudba na pohodu

RADEK KAŠPÁREK

Radek Kašpárek je fanouškem moderní kuchyně s důrazem na přímočarou a nepřikrášlovanou prezentaci surovin. Bez zbytečných okolků servíruje silné chutě, a jeho pojetí pokrmů jsou často velmi neočekávaná.  Jeho restaurace Field získala v roce 2016 michelinskou hvězdu a už ji dvakrát obhájila.

JAN PUNČOCHÁŘ

Jeden z nejlepších šéfkuchařů se narodil v Praze, kde se vyučil v hotelu Ambassador. Pracoval v mnoha vyhlášených pražských restauracích. Své zkušenosti dále sbíral v zahraničí, kde absolvoval stáže v michelinských restauracích Hangar 7 a Tim Raue. Nyní otevírá novou restauraci U Matěje.

PŘEMEK FOREJT

Talentovaný šéfkuchař restaurace Entrée v Olomouci, která své hosty vítá ojedinělým prostorem otevřené kuchyně se živou zahradou. O tom, že Přemek potěší i největší gurmány, není pochyb. Jeho zkušenosti podtrhává působení v londýnské restauraci L´Autre Pied, která se chlubí Michelinskou hvězdou, i spolupráce v brněnském restaurantu Kois

GARDEN FOOD FESTIVAL OŽIVÍ UNIKÁTNÍ PROSTOR INVALIDOVNY

Rozsáhlý barokní komplex Invalidovny, ležící v pražském Karlíně, byl vystavěn mezi lety 1731 – 1737 podle projektu Kiliána Ignáce Dientzenhofera, přední osobnosti českého baroka. Ideovou inspirací mu byla pařížská Invalidovna, kterou nechal postavit „král Slunce“ Ludvík IV. Objekt sloužil k ubytování a péči o válečné invalidy a vznikl z prostředků nadace Petra Strozziho. Jednalo se o takové „město ve městě“, areál zahrnoval i centrální kostel, cvičiště, mlýn, pivovar, pekárnu, prádelnu či hřbitov. Svým účelům sloužil až do 30. let 20. století, poté bylo v budově zřízeno muzeum a umístěn vojenský archiv. Ten se v roce 2014 přestěhoval do nových prostor a budova Invalidovny byla v roce 2015 převedena na ÚZSVM. V květnu 2018 ji do správy získal Národní památkový ústav. Invalidovnu nyní čeká celková obnova, která by měla být dokončena v roce 2025. Pro veřejnost však bude v určité dny v týdnu zpřístupněna již od dubna letošního roku. Do budoucna zde vznikne i expozice věnovaná historii Invalidovny, výstavní prostory či edukační centrum zaměřené na kulturní dědictví.